zaterdag 12 mei 2012

Zeven dagen lang (111)

6 mei t/m 12 mei

ZONDAG Eredivisie afgelopen
'FC Twente wordt de lachende zesde, let maar eens op', schreef ik hier begin maart.
Twente is inderdaad als zesde geëindigd. Dat 'lachende' was trouwens een typefoutje, moest natuurlijk 'lachertje' zijn.

MAANDAG NS-leed
Het is dat ik goed opgevoed ben, maar je zou die vouwfietsen toch eigenlijk keihard uit de trein moeten smijten. Sta je al hutje mutje in het gangetje, word je nog eens extra op elkaar geperst omdat die achterlijke dingen een hoop ruimte in beslag nemen. En de eigenaars hebben elders een zitplaats, waardoor ze feitelijk twee plaatsen bezetten. Als ze maar één kaartje hebben, moeten ze dus op de bon geslingerd worden. Conducteur Zoggel zou het wel weten.

DINSDAG Verbouwing Den Haag CS
Afwatering, beseften de ingenieurs, daar hadden we niet aan gedacht.

WOENSDAG Finale EL
Geen Sierd 'koekoek' de Vos. Jammer. Wel twee typische koekoek-goals van Falcao.

DONDERDAG VARA-tokkie
Eindelijk een medestander. Prachtige column van Luuk Koelman in Metro over 'het woedende windvaantje' Jan Mulder. 'Die gespeelde maniertjes, het is allemaal zo sleets, zo dertien in een dozijn. Jan Mulder is boos zoals acteurs in een soap boos zijn. [...] Dat is Jan Mulder ten voeten uit. Vorm zonder inhoud. Hij is de tokkie van intellectueel Nederland.'

VRIJDAG Extra rondje door de winkel
Als ik naar de kassa wil gaan klinkt opeens Paul Simon's 'Rene and Georgette Magritte with Their Dog After the War' door de Albert Heijn. Zo mooi. Alleen barbaren verlaten dan daadwerkelijk de winkel.

ZATERDAG Lookalike
Die François Hollande deed me al weken aan iemand denken. Nu ben ik erachter: het is de gebotoxte terugkeer van Karel Aalbers!:

Geen opmerkingen: