woensdag 31 december 2008

Jaaroverzicht 2009

De jaaroverzichten van 2008 buitelen weer over ons heen, al zijn het er minder dan in voorgaande jaren (NOS Teletekst is er schijnbaar mee opgehouden). Zoggel presenteert alvast het jaaroverzicht van 2009.

Januari

- Rita Verdonk raakt lichtgewond bij een verkeersongeval nabij Hoek van Holland. De politica nadert een t-splitsing, maar gaat niet links, niet rechts, maar rechtdoor de zee in.

- Co Stompé bereikt in formidabele vorm de finale van de WK (PDC). In de eindstrijd gooit hij echter geen pijl meer raak omdat hij op het podium verschijnt in een enorme jas waarvan de mouwen over zijn handen vallen. "De sponsorlogo's pasten niet meer op mijn coltrui, alleen op een vier maten te grote jas was nog genoeg ruimte" verklaart de levende reclamezuil.

- Het afscheid van Martin Verkerk zorgt voor een ontslaggolf bij NOS Teletekst. Nu er niet meer drie keer per week 'Martin Verkerk verliest eerste ronde Challenger' opgezet hoeft te worden, verliezen enkele medewerkers hun baan. "Ze mogen mij altijd gezelschap komen houden in de kroeg. Het eerste rondje is van mij" aldus de sympathieke one grand slam fly.

Februari

- Hoog in de bestsellerlijsten: Hoe je ook leeft, je lééft. De verzamelde aforismen van Blaise Nkufo. De doelgerichte denker krijgt bovendien een eredoctoraat in de filosofie aan de Universiteit van Basel. Journalist: "Wat is uw mening over Schopenhauer?" Nkufo: "Een van de gezelligste cafés van Basel."

Maart

- Na zijn gebazel over Peter R. de Vries en GeenStijl heeft Freek de Jonge de smaak te pakken. De verweerde grappenmaker komt met een nieuwe show waarin hij uitvaart tegen "weerzinwekkende hedendaagse fenomenen" als de cassetterecorder, de videoband, gabbermuziek en Horst Tappert. "Die Tappert gaat over lijken" aldus Freek.

- Na de minuut stilte voor materiaalman Sjakie Wolfs in 2008 organiseert Ajax in 2009 ook minuten stilte voor de toiletjuffrouw en voor de oudtante van de vrouw van de fysiotherapeut.

April

- België is ziedend. Na Fortis lijft Wouter Bos al gauw ook Club Brugge in. En als hij begin april Urbanus overhaalt de Nederlandse nationaliteit aan te nemen, verklaart kersverse premier Jean-Luc Dehaene de oorlog aan Nederland. Jean-Marie Pfaff treedt op als negotiator en voorkomt een bloederige strijd.

Mei

- Topfavoriet Donald Duck wint de verkiezing van Grootste Eend Aller Tijden. Op de tweede plaats eindigt Alfred Jodocus Kwak. Geert den Ouden wordt derde.

- De Vegan Streaker stormt het veld op in de rust van de KNVB-bekerfinale Feyenoord - Excelsior. De panharing heeft echter niet in de gaten dat daar net een demonstratie met politiehonden plaatsvindt. Hij heeft geluk dat de Duitse herder bij de eerste hap zijn tanden stukbijt op het gratenpakhuis en de komkommerknager vervolgens links laat liggen.
Eerder was tijdens een wedstrijd van Ajax al een politiehond het veld op gerend. De bijtgrage viervoeter greep spits Luis Suárez. De verantwoordelijke agent is zich van geen kwaad bewust: "Dat was een zuivere schwalbe!"

Juni

- De moeder van Huub Stevens geeft een interview: "Ik vind het zó jammer dat er nog steeds een taboe rust op een relatie van een oude vrouw met een jonge man. Die Danko weet van wanten hoor!"

Juli

- Ook op Rhodos breken dit jaar weer bosbranden uit. Een strohoedje en een in brand gestoken Neckermannvlag vormen de aanleiding voor een flinke fik. Reisleider en hoofdverdachte Freek van D. blijkt voortvluchtig. De Griekse brandweer redt met veel moeite iemand uit de vuurzee die niet meer bijtijds weg kon komen: "Tsja, ik heb een nieuwe knie, hè..." aldus de geluksvogel.

- Tijdens een opname van De wereld draait door zorgt een openstaand raam ervoor dat een plotselinge windvlaag het haar van Matthijs van Nieuwkerk doet opwaaien. Voor het eerst zijn de zeiloren van de presentator vol in beeld. Tafelheer Youp van 't Hek overweegt vervolgens een remake van zijn kolderieke hitsingle 'Flappie'.

Augustus

- Eindelijk opheldering over de titel Wit licht. Uit interviews met bioscoopbezoekers blijkt dat deze verwijst naar de bijnadoodervaring die het acteren van Marco Borsato veroorzaakt. 'Wit licht' duidt op het verblindende licht aan het eind van de tunnel.

September

- Venezuela en Suriname raken met elkaar in oorlog. Beide partijen staken echter het vuren uit angst voor elkaars verschrikkelijke massavernietigingswapen: Venezuela stelt zijn enorme kernwapen op scherp, Suriname dreigt Prem Radakishun de frontlinie in te sturen.

Oktober
- Frits Spits murmelt nog steeds voort. Het radiofossiel klaagt drie presentatoren aan die zijn boekje niet omhoog staken toen Frits te gast was. "Kreeg ons Frits zélf nog maar iets omhoog" verzucht zijn vrouw.

- Herman den Blijker verdient een plaatsje in het Guiness Book of Records. De corpulente mompelaar presenteert zijn honderdste kookprogramma in vijf jaar. Den Blijker: "Moeilijke jeugd gehad. Altijd eigen eitje moeten bakken. Koken lust. En leven."

November

- De AKO-literatuurprijs is een spannende tweestrijd tussen Zwarte Piet met De speculaasheid der dingen en Sinterklaas met Godverdomse dagen op een godverdomse knol. Piet wint.

December

- Geert Wilders is furieus dat de regering na de invasie van Polen, Roemenen en de Bulgaren nu ook de grenzen opent voor Oekraïners en Moldaviërs: "Schande! Als we zo doorgaan krijgen we aan het eind van de rit nog een tsunami van Esten, Letten en Lee Towers!"

- Een competitiewedstrijd van FC Volendam wordt afgelast. De selectie is het slachtoffer van een bedorven lading Klaas Puul Garnalen. Alleen doelman Jeroen Verhoeven wordt niet ziek: "Mijn maag is wel wat gewend". Ook PSV heeft door een blessuregolf moeite genoeg spelers op de been te brengen. Carlos Salcido, Francisco Rodríguez, Nordin Amrabat en Danko Lazovic hebben last van een spierscheuring, Ibrahim Afellay van een opgeblazen ego. Danny 'de Koef' kampt door de ijzige kou met een dichtvriezend waterhoofd.


2 opmerkingen:

Bob van Tiel zei

Hahaha, geniaal!

Anoniem zei

Grijns.
Jouw gedachten over Verkerk stroken verrekte goed met de mijne!